Ei onnistunu mun taimikasvatukset..täytyy myöntää ettei aika ja jaksaminenkaan oikein riitä niiden huoltamiseen.  Kurkut tosiaan vei osittain punkki, osittain pakkanen, tietenki iski kamala hallayö sen jälkeen kun siirsin ne kasvihuoneeseen. 16 kynttilääki vein kasvihuoneeseen yöksi palamaan, kun näytti illalla että pakkanen tulee..mut ei auttanu. Ei ne kynttilätkään ollu palanu juuri minkään vertaa, kuoppa vaan keskelle ja reunat jäi palamatta. Eikä ollu partylitejä ku ihan tavallisia.

No Tomaatit on vielä osittain hengissä mut huonossa kunnossa. Kävin tosiaan Tampereella yhden yö reissun, pe iltana siivouksen ajaksi nostin taimet terassille karaisuun ja tietenki ne unohtu sinne yöksi..ja koko viikonlopuksi..eikä kukaan ollu edes muistanu kastella niitä. Eipä ole näissä paljo hurraamista. Jos saan nuo elvytettyä niin Tiina-muori saa vaikka kaikki! 

Joten tympäännyin koko hommaan ja ajoin Haapavedelle Noraan ja hain sieltä uudet taimet! Täytyy sanoa että on sitä pölijä ku yrittää tämmösissä olosuhteissa väkisin saada kasvatettua! Halvemmaks tuli hakea valmiit taimet ku töskätä ite, ensin hankkia siemenet, sit mullat, kylvää ja koulia, muistaa kastella, lannottaa ja se kasvihuonehököstyski tuli ostettua..kaks kertaa enemmän meni rahaa tuohon mitä valmiisiin taimiin. Oisko sitä ens vuonna vähä viisaampi...?! 

Norassa oli valtavasti taimia, hirmu hyviä ja tanakoita. Tomaatitki makso vaan  2,2€ kappale, kurkut suunnilleen saman verran. Isonki kurkun taimen sieltä sain, vähä kalliimpi oli se, mut oli valmiiksi jo kurkkuki siinä matkassa. Norasta saatavat vihanneten taimet on luomua, osittain samoja lajikkeita näytti olevan kun munki kasvatukset.

Taimet matkusti kyllä peräkontissa toista sataa kilometriä mutkien kautta kotiin, joten ne vähän nyökötti ku perille päästiin..kamerassaki unohtu panoraama asetukset päälle, siks kuvat vähä hassuja.


Mun yks velipojista kävi taas mun apuna rakennushommissa ja teki nyt tänne kasvihuoneeseen loput kasvulaatikot valmiiksi...kasvimaalle tuli samanlaiset, niin vähä helpottaa sielläki kitkemistä ja rivivälien hoitamista.

Alle siis kaksinkertainen kangas, reunoja myöten ja siihen multa päälle. Nyt on tullu multasormeen tällasta luonnonlannotettua puutarhamultaa, jota sitten tänne ostin. Hyvä laatusta tuntuu näin äkkiä katottuna olevan, vielä ei ole kokemusta siitä, miten tuossa vihannekset kasvaa. Kasvimaalle laitoin samaa muutaman pussin maanparannukseksi..

nämä pitkät laatikot on kyllä mieheni tekemiä, joten kunnia niistä hänelle...

 

Viiniköynnöski on hengissä ja hyvissä voimissa. Talvehti tosi hyvin, ei paleltunu yhdenkään oksan päästä. Syksyllä tosiaan pistin sen pötkölleen tuonne mullan päälle ja lapioin lunta peitoksi. Ei homehtunu, eikä kärsinyt talvesta mitenkään. Yks pieni kukkanuppuki tuolla näkys jo olevan, saisko syksyksi jopa rypäleitä!? Lajike tosiaan on Jubileinaja novgoroda, joku venäläinen uus pakkasen kestävä lajike. Köynnöstuki sille vielä pitää laittaa, seki on portailla kyllä odottamassa, kunhan ehtis se laittaa paikoilleen.