Kameran toimintoja taas testailin, josko tällä nyt ehkä sais vähän parempia kuvia. Näköjään pitää opetella käyttään näitä käsisäätötoimintoja, automaatilla ollessaan tulee huonot kuvat.
Sain velipojanki taas perjantaina kaveriksi pihahommiin. Saatiin tehtyä ainaki viikon hommat yhen päivän aikana, ihan erilailla joutuu ittensäkin pakottamaan töihin, kun on kerran palkollinenki kaverina. Ei tuu laiskoteltua niin herkästi wink
Kaikki pensaat ja perennan taimet mitä mulla oli purkeissa saatiin istutettua. Ei enää tarvi stressata niitä... keväästä asti ovat seisseet tuolla kasvihuoneen seinustalla jälleen... nyt ehtivät juurtua vielä ennen talvea.
Käytävän reunoja saatiin monta metriä eteenpäin, enää pari metriä ja portaat puuttuu. Pelikenttä pitäs kyllä ruohota, laittaa kunnon suodatinkangas ja uudet sorat päälle. Ei pysy siistinä tällä tyylillä. Mut siihen tarvii isäntääki kyllä, voi mennä melko myöhäseen syksyyn ennenku pääsee sen kimppuun.Samaisen käytävän varrella Vanamo on löytänyt tiensä mun alppiruusun alle, mikäs sen ihanampi aluskasvi! Tätä muutenkin näkee metsissäkin aika harvoin, ihana että sitä kasvaa nyt pihallakin. Siirsin viime syksynä tähän alppiruusun juurelle metsästä sammalta, ilmeisesti Vanamo tuli sammalen mukana tähän, vaikka silloin tässä ei näkynyt siitä vilaustakaan.Leikkimökin seinustalleki tehtii nyt lapsille oma kukkapenkki. Keskellä siinä on tuoksuköynnöskuusama, testataan selviääkö täällä talven yli. Muista penkeistä siirtelin päivänlilja stella de oron, yhden jaloangervon, sammalleimua, kivikkosuopayrttiä ja pari ruusuangervon tainta. Näillä tulee äkkiä täyteen, ei tarvi montaa vuotta odotella kasvua.Leikkimökin laatoituksen edessä on ollut näitä isoja kallionlohkareita. Niidenkin väliin nyt laittelin kivikkokasveja. Alle koitin tukkia mahdollisimman tiiviisti sanomalehteä, siihen päälle vasta multa. Jos nyt ei ihan kaikki heinät ja rikkaruohot nousis alta.Kärhö ´Ville dy lyon´ kukkii ihanasti koivua vasten. Oon niin mielissäni kun nämä kärhöt meni talven yli!Ajapihan kukkapenkin etureuna on kesän aikana kokenut kovia, pikkusydän on saanu kolauksia useamman kerran, tämän takia  Aina ei ohjaus toimikaan niinku pitäs ja eräänki kerran on kuski löytäny ittensä päällään kukkapenkistä laughVielä jaksaa nauhukset ja syysleimut kukkia, punatähkä aloittelee. Tarhapäivänliljat on komeimmillaan, niitä mulla on useitaki eri lajikkeita. Ne on helppoja ja hyvin peittäviä, tykkään myös niiden lehdistöstä ihan hirmusesti. smileyPäärynäpuupenkki, eli tämä missä on tää suihkulähde, tuo nyt ihan eri ilmeen pihalle. Aiemmin tämä yläpiha tuntu jotenki paljaalta, tyhjältä...nyt se on hyvä! Vaikka penkki ei mikään iso olekaan, niin silti se antaa mukavan säväyksen tänne.Taustalla toisesta suunnasta kukkii vielä Hansaruusu.Rautatieomenapuussakin on 7 omenaa, saadaan maistiaisiaEtupihalla porraspielessä molemmin puolin pilaripelargoniat kukkii mahottoman hyvin. Ei olis keväällä uskonu, että näistä voi tulla näin hienoja, taimet kun oli tullessaan lähes kuolleita! Onneksi yks tuttavani lupasi ottaa nämä talveksi säilytykseen, ettei tarvi heittää pois! Mulla kun ei ole tiloja talvettaa näitä missään.


Ja vielä etupihan pensas/havuryhmä, tähän oon myös niin tykästyny. Suikeroalpi ei alkuun oikein viihtynyt tässä, mutta nyt näyttää että pääsis leviämään. Ei ole tätä tarvinnut enää tämän kesän aikana kitkeä kertaakaan, ja siihen pyrin muidenkin penkkien kohdalla. Maanpeitekasveilla voi helpottaa omaa työtä hirmuisesti! Suikeroalpiakaan en laittais ihan mihin tahansa, mutta pensaiden ja havujen kans se sopii vallan mainiosti!

Aurinko paistaa ja ihan melkein vielä tuntuu että on kesä! Ei luovuteta vielä...eihän? wink