Kun kerran Tiina-muori ei tajua miten tuohon kankaaseen istutetaan niin laitetaan nyt sitte kuvien kans. Jos sattuu että joku muukaan ei tajua wink
Sain eilen istutettua suihkulähteen ympäristön nyt kokonaan. Enää siitä puuttuu se pistorasia, roikalla kokeiltiin suihkulähdettä aiemmin. Isäntä vei roikan pois, siksi nyt ei saanu sellasia kuvia, että ois ollut vettäkin näkyvissä.

Viimeksi jäin nyt tähän, kun suodatinkangas oli laitettu koko alueen päälle. Tuohon reunaojaan laitoin ihan kivituhkaa, tosin parempaa ois vaikka sepeli tai pikkukivi, koska tässä kivituhkassakin ajanmittaan itää siemenet. Sekin ruohottuu muutaman vuoden päästä, vaikka kangas onkin alla, jos sitä ei kitke. Sepelissä ei kasva oikeastaan mikään. Reunakivet laitetaan tuon soran päälle. Ja nyt kun ei korkeasta muurista ole kyse, niin ei niiden sen kummemmin tarvi olla kiinni, kunhan pysyy paikoillaan, eikä keiku.Istuttaminen tapahtuu siten, että tehdään kankaaseen ristiviillot. Aika monilta oon kuullu, että hän kait ois leikannu saksilla reikän ja istuttanu sitten, mutta se ei ehkä ole paras tapa. Pyöreä aukko alkaa kiristämään ajan kans, kun juuripaakki ja pensas kasvaa kokoa. Ristiviilto antaa itse vähän periksi, ja sitä on helppo käydä vaikka repimässä isommaksi. Lisäksi nuo kaistaleet voi kääntää takaisin juurelle ja kun siihen tulee hake päälle, ei sielläkään kasva rikkakasvit siten, kuin jos siinä olisi isompi reikä. Istuttamisen jälkeen peitetään kangas koristehakkeella tai vaikka kivillä.Tuon suihkulähteen alla on tällainen iso saavi, jossa on reikäkansi. Saavin pohjalla on se pumppu, josta lähtee letku tuon patsaan taakse. Ensin meinasin että teen allasmuovilla vaan tähän jonkulaisen syvennyksen, mutta päädyin sitten tähän, koska tämä on vähän helpompi asentaa. Kuoppa vaan, saavi sinne ja se on sillä selvä.Saavin ja kannen piilotin mukula- ja rantakivillä. Tuli ihan hyvä, ruo rantakivi on ihanaa. smiley Pikkusen tuo vesi osuu tuonne raparperilehtilaatallekin, joten siinä nyt aina on vettä, kun suihkulähde on päällä. Muuten vesi valuu tuonne kivien väliin piiloon.Viereen istutin yhden kuunliljan, sen juurelta peitin kankaan näillä rantakivillä.Ja kokonaisuudessaan valmiina.