Eilen täällä pihalla uurasti kaivurikin muutaman tunnin. Tuo pohjamaa kun on niin tautisen kovaa ja kivistä niin ihan turha uneksiakaan että sais lapiolla kaivettua kuoppia.

Meillä vedettin jo rakennusvaiheessa sadevesikaivosta yks iso putki tuonne pihan alalaitaan sitä varten että saa joskus koottua ne vedet säililöön ja käyttää kasteluun. Niinpä se kaivuri sitten kaivo sille montun ja kuution kokoinen säiliö saatiin upotettua sinne. Vielä pitäs putki liittää paikoilleen, ja maisemoida se tuonne nätisti. Ehkä jonkulainen pumppusysteemi siinä pitäs olla, ettei tarttis kannulla kantaa kovin kauas..se tosin vaatiis sähköäkin..voi olla ettei ihan heti sitä niin saa toimimaan. Mutta tämäki on jo paljo eteenpäin, sadevedellä kastelu on paljon tehokkaampaa ja ilmasta mitä kylmällä vesijohtovedellä kasteleminen.

Samoin nyt näitä pelikentän reunoja siistittiin, kannot ja kivet kaivettiin pois, tuo mun sorakäytävä meni nyt vähän sekaisin, mutta saadan sen vielä siistittyä. Alppiruusuille tuli muutama monttu, jotain havujaki sinne olis tarkoitus sekoittaa sekaan. Saas nähdä nyt mitä sinne keksin.

 


Maahumala kukkii kiviportaiden reunassa. Tästäki tykkään näin kun se saa levitä vapaasti. Monet boikotoi näitä kovasti leviäiviä kasveja pihoillaan mutta mun mielestä oikeilla paikoilla nämä on hyvinki tarpeellisia! Kukkapenkissä ei ehkä paras..mutta näiden tehtävä onkin peittää maa, mieluummin maahumalaa ku rikkaruohoja. Ja toisaalta tämäki on niin pintajuurinen, ettei kilpaile isompien perennojen kans, joten ei siitä sinänsä haittaa ole, vaikka levittäytysiki kukkapenkkeihinki. Näkyypä tuolta muutama ohdakekin nousevan..ei oikein ole joutanu kunnolla kitkemään.. 

Ukkolaukat kukkii omenapuiden välissä. Näitä oon istutellu sinne tänne, myyrät kun ei tykkää laukkojen hajusta.

Kesäkukatki sain ihan ilmaneestä, kävin entisellä koululla kevätjuhlissa pimputtelemassa pianolla ja sain palkkioksi ihan mukavan suuruisen lahjakortin puutarhalle. Ne kyllä luki mun ajatukset, ei olis parempi palkkio voinu olla! Multa vaan loppu kesken niin en saanu vielä istutettua kaikkia. Äitini veljeltä sain tuollasen vanhan , sisältä ruosteisen kattilan, jossa on pohjassa pari reikääki valmiiksi..siihenki tulossa kesäkukkia. 

Portaita vastapäätä olevassa penkissä kuunliljatki nostaa viimein nokkaansa. Jotenki tosi hitaasti nyt noussu nuo, kitusesti kasvaa. Multa oli melko turvepitoista ja vähän tiivistynyttäki. Sekoitin nyt ihan karkeaa soraa siihen ja viime vuotisten kesäkukkaistutusten mullat. Jos vähän rakenne paranis.

Nurmikkoki kukki vielä eilen keltasenaan rönsyleinikkä. Ne kyllä meni leikkurilla matalaksi..mut kohta alkaa apilan kukinta ja sitten ei kyllä raski leikata nurtsia. Apila on niin ihanaa tuolla, ja se tuoksu on huumaava! Sitte pitää istua kiikussa ja nautiskella.