Kyllä näitä rikkaruohoja riittää taas! Likakaivojen ympäristö on päässy ihan villiintyyn, nyt aloin perkata sitä kuntoon. Se mun metsäpuutarhahan tulee tuohon likakaivojen ympäristöönkin, joten pakko se tuoki on siistiä. "Kaupan täti" kävi päivällä kylässä ja toi mulle pikkutalviota pari isoa juurakkoa, ne nyt laitoin tuonne kuusien katveeseen..sinne olis vielä tulossa muutaki mut järjestys on vielä vähä hakusalla..vastineeksi "täti" vei multa kivikkokasveja omalle pihalleen.


Juhannusruusua tuossa vuorenkilpien vasemmalla puolen vielä kasvo, 4 puskaa siitä kaivoin nyt ylös ja siirsin ne omalle paikalleen etupihan reunaan. Pikkusen venähtäny sekin homma mut nyt on sitte etupihan reuna valmis! Edes yks asia tullu päätökseen Portailla olleet narsissien sipulit istutin tuonne ruusujen väliin..jos ne ens vuonna sieltä kukkis. 


Eli koko pihaa nyt reunustaa juhannusruusuista, suviruusuista, koivuista ja pilvikirsikoista tehdyt ryhmät. Tuo iso kivikkopenkki, minkä eessä on lamppu, aloittaa tuolta pihan reunasta. Sen jälkeen on yks rusokuusama,  4 juhannusruusua, koivu, 4 suviruusua, koivu, 4 juhannusruusua, pilvikirsikka, 4 suviruusua ja pilvikirsikka.Koivut on kyllä vähä kysymysmerkkejä miten niitten jatkossa käy, mutta toistaseksi ne on vielä niin pieniä, ettei rajoita pensaiden kasvua. Nehän vois joskus korvata vaikka purppuratuomilla...nyt ne vaan on niin sopivasti sattunu oleen kohillaan etten ole raskinu kaataa niitä pois.

Pilvikirsikka aloitti kukkinnan, niinku kuvasta näkyy..ja se on niin nätti!

Ja tuolla tien viereisessä isossa kivikkopnekissä Norjanangervoki alkaa kukkimaan..voi että mä sitte niin tykkään näistä keväällä kukkivista pensaista ja puista! Ne on niin ihania kun luonto on vielä muuten vaan vihreänä..paitsi kivikkokukathan kyllä kukkii. Kukkapenkitkään ei näin keväällä tähän aikaan vielä ole parhaimmillaan, niin saa näillä pensailla ja puilla sitä kukintaa vähä aikaistettua. Paras aikahan se on vielä edessäpäin!

ja käytiinhän me muuten lomallaki, ihan Helsingissä asti. Korkeasaareen ajettiin päiväksi, kateltiin eläimiä ja vähä istutuksiaki. Sielläki oli vaikka mitä laitettu niiden eläinten aitauksien väliin ja ns. puistoalueille. Sukulaisiaki tuli moikattua Kouvolassa ja Mikkelissä. Ja oli mukava reissu, vaikka kylläki aika raskas 3 päivässä sellanen tehä. Mut kerranku pääsi, niin pakko oli mennä..ehkä jää meidän ainoaksi kesälomareissuksi tän kesän aikana..

Mikähän on tämä kuvan punakukkainen pensas? Oli sen verran kaukana etten päässy ihan lähelle kattomaan, enkä tunnista näin yhtäkkiä. Mutta on aika kaunis! 

 

Alppiruusutki kukki, jos ne joskus mullaki ois noin hienoja ja isoja kun oli siellä.. ihanan näköisiä käytäviä ja siltojaki sinne oli rakenneltu.

Ja tottakai me elämiäkin kateltiin..