Kylmät yöt on tehny tehtävänsä..tosin pakkaselle asti ei ole tainnu nyt mennä mut parissa asteessa tieten ollu kuitenkin. Vaikka koivut on jo lehdettömiä, pihan värit alkaa olla kohta parhaimmillaan. Ensin kyllä vähän jo pelkäsin, ettei tänne ruskaa saadakaan mut ei tuo vesisade loppujen lopuks ihan tuhoa tuonu. Ehkä se tuo rinne kuitenki valuttaa liiat vedet melko nopsaan pois.

Kesäskukat on vaihtunu syksyisiin...


Kiiltotuhkapensas komeimmillaan, tämän värin takia tätä halusin itelleni.


Tekee mustat, sormenpään kokoiset myrkylliset marjat.

Nukkapähkämö ja pioni


Mongolianvaahteran latva on tulipunainen, toivon mukaan koko puu vielä punastuu samanväriseksi


Lamoherukkaa


Yksinäinen pihlaja kauempana metsän reunassa


Pelikentän reunaan laitoin nyt nuo Purppuraheisiangervot, ja muutaman tyrnin taka-alalle...suodatinkangas vielä peittämättä. Mut muuten nyt kaikki istutettu viimeinkin!


Kentälle vievän käytävän reunaan pääsi Tove Janssonin ruusu, ja pari sara-heinää...niiden talvehtimisesta ei ole varmuutta, mut kokeillaan.Kasvihuonekin on siivottu, paitsi paprikoita tuosta keskeltä en raskinut vielä hävittää, kun en yhtään ole vielä päässyt maistamaan.


Enää rikkaruohot kitkemättä ennen talvea! Joten nyt voi sanoa jo että on pihahommat hyvällä mallilla, ja suunnilleen aikataulussaan. Paitsi että ne kukkasipulit pitää vielä tökkiä, tänään ehkä nyt viimein laitan ne, vaikka eip niillä vieläkään hirmu kiirettä ole. Vaan ehkä se tuo maa on jo sen verran kylmä, ettei ne lähde kasvamaan. Yöt kuitenki jäädyttää jo sen verran.

Ja rikkaruohoja täällä taas riittää, kun en pariin kuukauteen ole vihtiny niitä kitkeä. Ohdaketta varsinki kasvaa joka puolella... tästälkään ei niinku erota, mikä on rikkaruoho ja mikä kukka..niin sekasi nuo kasvaa..


Grönlannin hanhikki muutenki  nyt vanhemmiten ollut pettymys...ei se peitä niin hyvin kun siitä sanottiin. Hirmu herkästi kasvaa heinät ja muutki läpi ja peittää hanhikin alleen. Tämä taitaa mennä vielä joskus vaihtoon. Lisäks se on tosi hankala kitkettävä!


Hansaruusukin vielä jaksaa yrittää, tosin tuohon tuo nupun aukeaminen näyttää jäävän. Kiulukoita on muutamia, ei movin montaa. Mut sieviä ne nuo nuo muutamatkin.


Ja nämä pienet suloiset orvokit vielä jaksaa kukkia. Siementaimia nousee teraasinlaidan penkistä kymmenittäin. Taitaapi olla aikalailla viimeset kukat meidän pihalla.