Näihin oon tykästynyt omalla pihallani, menestyy niin monenlaisessa paikassa, varjossa ja auringossa, kuivassa ja märemmässäkin maassa. Eikä vaadi paljoa hoidonkaan suhteen. Useimmat tai oikeastaan kaikki voi leikata alas vaikka joka kevät, jos siltä tuntuu. Mulla siis täällä on valkokukkaista Koivuangervoa, Rusokoivuangervoa, joka koivuangervon vaaleanpunakukkainen muoto, lamoavaa valkoista Verhoangervoa, Keijuangervoa, Pikkukeijuangervoa, Ruusuangervoa ja Norjanangervoja. Tosin Norjanangervohan kasvaa sen verran suuremmaksi mitä muut, että sille ei suositella leikkausta kuin ehkä viiden vuoden välein. Ja se myös kukkii vasta toisen vuoden versoilla, joten leikkauksella menetetään kyllä seuraavan vuoden kukinta. Mut nämä muut angervot kukkii saman vuoden versoilla, joten eivät kärsi leikkauksista juurikaan. Lähes jo yhdessä kesässä kasvavat kokoa saman verran mitä ennen leikkausta ovat olleet. Leikkaamalla saa myös pidettyä pensaat siistin ja tuuhean näköisinä, ne tahtoo ajan kans mennä vähän risuisiksi.

Ruusuangervo - Spiraea japonica ´Froebelii´

Kuvia ei näistä kaikista ole kukkivina mut laittelen ensi kesänä niitä enemmän.

Nämä molemmat  ovat on mukavan pystykasvuisia ja siistin näköisenä pysyviä pensaita. Ruusuangervon kans saman näköinen on loistoangervo, mutta siitä en pidä sen kaatuvan kasvutavan ja tuholaisherkkyyden vuoksi. En tiiä mikä siinä Loistoangervossa on, kun siihen joku ötökkä tulee joka kesä useampaan pihaan näillä seuduilla.

Koivuangervo - Spiraea betulifolia syysvärissään...

Ja Norjanangervo - Spiraea ´ Grefsheim´ on taas ihan erilainen kuin nuo kaksi, kauniin kaareva ja siro tuo kasvutapa, liuskaiset lehdet ja se kukinta niin ihana. Tähän nyt kopion tuolta netin kautta kukkivan pensaan kuvan omani lisäksi :)

Keijuangervo - Spiraea japonica´Little princess´ 

Sitä kasvaa siis tuossa Tuijan edessä..


Parhaimmillaan angervot ovat suurissa ryhmissä, tai perennapenkissä perennojen seassa, havujen kaverina, puiden alla, tai muiden suurempien pensaiden vierellä. Ja tekevät kyllä melko paljon juurivesoja, joista niitä on helppo lisätä ja levittää ympäri pihaa. Norjanangervotki oon ite kaivanu äidin pensaan alta pienen pieninä taimina, kasvatellut niitä purkissa jonku aikaa ja sit istuttanu tänne.