Ei oikein tänä syksynä ole ollut kunnon ruskaa. Koivut tiputti lehtensä jo niin aikaisin, ettei ne ehtiny kellastua yhtään. Haavat vähä yrittää mut ei oikein kunnolla nekään.
Mongolianvaahterat taitaa olla ainoat puut meidän pihalla, joihin on tullu ruska.



Pensashanhikki, Hopeapensas ja Mongolianvaahtera, aivan mahottoman hyvä yhdistelmä!



Mirrinmintun piti olla sellanen kasvi, jota kissat kaihtaa ja kiertää. Niin luulin, luin sen jostain lehdestä keväällä, ja taisin tännekin opastaa että laittakaa mirrinminttua nii ei kissat tuu. Ja katin kontit! blush Ainaki meijän kissat suorastaan tykkää siitä! Tessu makoilee aina mirrinminttupuskassa ja syö sitä. Ei siis todellakaan pidä paikkaansa!  Koivutisle tehoaa paremmin kissaongelmaankin, jos semmonen sattuu olemaan.



Kalliosta louhitut kivenlohkareetki alkaa viimein maisemoitumaan, niinku alunperin suunnittelinkin. Seppelvarpua, lamoherukkaa ja Kivikkosuopayrttiä...eikä juurikaan rikkaruohoja. Vesiheinäongelmaa oli kesäkuun sateiden jälkeen jonku verran, mut muuten näillä on niin hyvä peittävyys että voin suositella!





Lamoherukka alkaa pikkuhiljaa punastua.


Ja minäpä sain tämmösiä hienoja laatikoitakin! smiley Pari ajattelin laittaa ihan vaikka yrttilaatikoiksi, tai ylipäätään kasvimaan jatkeeksi ja neljä muuta meinaan käyttää kompostiksi! Noita saa kasattua päällikkäin niin monta ku huvittaa. Meinaan ainakin kokeilla, jos sais kasattua kompostin näihin nostamalla korkeutta aina tarpeen vaatiessa. Ja purkaminenki luulis olevan kohtuu helppoa. Ens kesän juttuja siis ne, mutta kuitenki nyt valmiina oottamassa tässä. Aika kätsyjä senki puoleen että voi nostaa pois ja taittaa kasaan, kun nurkissa on saranat. smiley



Punatähkä on ropsinu siemeniään pitkin penkkejä. Taimia nousee joka nurkalta, kuka haluaa?! Saa tulla hakemaan, jos huvittaa. wink Samoin löytyy patjarikon ja Viljamin keltaruusun taimia, jos joku tarvii.
Oikeanpuoleinen kuvassa ainokainen kaunopunahattu, viherpeukaloilta tilattu viime syksynä...tässä tais olla 3 tainta, mutta vain tämä yks kasvaa hyvin kitusesti. Saapa nähä onki siitä ens kesänä mitään jälellä.



Ja kattokaapa anopin omenapuuta! Tosi hyviä ja mehukkaita omppuja, lajike on Pirja. Mun omissa puissa ei oo kehumista, niin pitää kehua anopin puita wink



Ja ilma on kaunis ku morsian...pappa-vainaa sen niin tais aina sanoa. Pitää nyt olla ulkona niin paljon ku suinki jaksaa. Nurmikon sain leikattua eilen, toivottavasti viimestä kertaa tälle syksyä. Kukkasipulit vielä oottaa pusseissa istuttamista, mut niillähän nyt ei vielä ole kiirettä.
Ihanata syksyä! smiley