Tuo tuoksukurjenpolvi on kyllä ihan mahoton kasvamaan! Sen verta oon nyt sitä katellu, että kukkapenkistä se sai häädön. Toissa kesänä tilasin kaks 10 cm ruukussa olevaa tainta, nyt nuo on ihan valtavat! Kaivoin molemmat pois, ja uskokaa tai älkää mut tässä kottikärryissä on vaan toinen niistä! Halkaisija sillä on metrin verran.


Kyllä tuli kukkapenkkiin tilaa erilailla, kivetki pääsee paremmin oikeuksiin ku ei ole noin peittävää eli korkiaa siinä edessä. Pionitki oli kaatunu ihan kallelleen kun nuo kurjenpolvet vei niin ison tilan. Viherpeukaloilta ja pihakutsuilta on taimitilaukset tulossa, eiköhän siihen jotain sopivampaa löydy.


Äiti oli saanu jostain tutultaan Kirsikkapensaan taimia, ja anto niitä mulleki pari. Lajikkeesta ei ole hajuakaan, mut tekee kuulemma hyviä ja isoja kirsikoita. Se jolta ne taimet on haettu, oli omansa saanu joskus joltain muulta tutulta juuriversona. Eli joku omajuurinen lajike on siis kyseessä. Tässä samoilla seutuvilla kasvanu jo vuosia, joten luulis olevan kestävää kantaa. Istutin sen nyt tuohon etupihan laitaan, ruusujen väliin. Jyrsimelleki tuli käyttöä, on se vaan ihanan helppoa sillä myllätä nurmikko nurin, ruohotuppaat keräsin pinnasta pois ja pari kottikärryllistä lisämultaa tilalle.

 

Halkaisin toisen tuoksukurjenpolven kahtia, ja laitoin sitä molempii reunoihin. Kirsikan eteen istutin keväällä ostamat palloarovuokon ja tarhavaleunikon. Toivottavasti selviävät, vähä huonokuntosia taimia oli molemmat jo tullessaan eikä ne ainakaan parantunu ole tässä kesän aikana.

Toisen kurjenpolven vein takapihalle, halkaisin ensin lapiolla neljään osaan ja siitä käsin irrottelin uusia alkuja. Ja sain niitä jopa 17 kpl, jotka sitte pistin tuon omenapuurinteen yläosaan, nurmikon rajaan. Tuo ollu tähän asti vähä sellanen ongelmallinen paikka, nyt vois paremmin saada tuon pidettyä siitin näköisenä.

Kukkiaki vielä löytyy, Tarhapäivänlilja ´Crimson pirate´ja vuorikaunokki, joka alkoi kukkia nyt toista kertaa. Samassa penkissä ovat, toinen pihanpuolireunassa, toinen toisessa päässä...

 

Puintihommat on täydessä käynnissä...kun nyt vaan riittäs ilmoja, että sais puitua kaikki. Lapset istuu vuorotellen kyydissä, sen verta erilaista olla puimurin matkassa ku traktorissa. Kuva on viime viikolta, tänään ei ole paistanu aurinko, tosin ei satanutkaan, että on saanu puimuri olla pellolla. Sen verta lämmin ollu kuitenki, että ihan t-paidalla pärjäsi pihahommissa..tosin siinä ei kyllä kylmä pääse tulemaan ihan vähällä ku touhuaa, On taas lihaskuntojumppa tälle päivää tehtynä.