Voi että mä tarvitsisin sen maakellarin! Alkaa olla jääkaappi ja pakastin niin täynnä, että ei kohta mahu enää tavalliset päivittäiset ruuat  minnekään. blush Mansikoita tuli yli 4 ämpärillistä omasta maasta, mustikoita ja vadelmia oon poiminu ja ostanukin osan. Avomaan kurkkuja on tullut ihan hirmusesti, kurkkusalaattia oon tehny nyt jo 15 litraa ja ei näytä sato loppuvan. Mehustettu on monta maijallista, raparperista ja mansikoista, nyt myös mustaherukasta osa. Vielä pitäs keitellä mehuja, on se vaan niin paljon parempaa kuin kaupan mehu. Ja tietää mitä sisältää.
Kurkkusalaatin ohjetta viime vuonna kyseli aika moni, joten laitampa sen tähän nyt heti.

4 kg kurkkuja
1 kg sipulia
1 kg sokeria
1 dl merisuolaa
1 tl sinapinsiemeniä
7 dl etikkaa

Kurkut ja sipulit silppusin Tupperwaren pikakokilla, on muuten älyttömän näppärä tässä hommassa! Ne voi myös raastaa jos jaksaa. Silppuamisen jälkeen vaan lisätään muut aineet ja sekoitetaan ja purkitetaan. Ei tarvitse kuumentaa, siis helppoa ja nopeaa. Kaikkein pahin on kuoria ne sipulit! Veet valu silmistä pitkään... cheeky Purkittamisen jälkeen säilytetään jääkaapissa ja syötävää se on 4-5 päivän kuluttua. Viime syksyiset kurkkusalaatit säily ainakin jouluun asti, ts. ne ei riittäneet pidemmälle, säilyy toki varmasti kauemminkin.

Osan kurkuista tein ihan viipaleiksi, liemi on samalla reseptillä, sipulit vaan renkaita. Ja on hyviä niinkin!


Ei kenelläkään sattuis olemaan ylimääräistä jääkaappia, jonka vois sijoittaa vaikka varastoon? Tai pakastinta?