Kurkkusalaatin ohjetta viime vuonna kyseli aika moni, joten laitampa sen tähän nyt heti.
4 kg kurkkuja
1 kg sipulia
1 kg sokeria
1 dl merisuolaa
1 tl sinapinsiemeniä
7 dl etikkaa
Kurkut ja sipulit silppusin Tupperwaren pikakokilla, on muuten älyttömän näppärä tässä hommassa! Ne voi myös raastaa jos jaksaa. Silppuamisen jälkeen vaan lisätään muut aineet ja sekoitetaan ja purkitetaan. Ei tarvitse kuumentaa, siis helppoa ja nopeaa. Kaikkein pahin on kuoria ne sipulit! Veet valu silmistä pitkään... Purkittamisen jälkeen säilytetään jääkaapissa ja syötävää se on 4-5 päivän kuluttua. Viime syksyiset kurkkusalaatit säily ainakin jouluun asti, ts. ne ei riittäneet pidemmälle, säilyy toki varmasti kauemminkin.
Osan kurkuista tein ihan viipaleiksi, liemi on samalla reseptillä, sipulit vaan renkaita. Ja on hyviä niinkin!
Ei kenelläkään sattuis olemaan ylimääräistä jääkaappia, jonka vois sijoittaa vaikka varastoon? Tai pakastinta?