Penkeistä löytyy Punatähkää, Kääpiövuorimäntyä, Hopeatoppoa, Hopeahärkkiä, Päivänliljaa (Pandora´s box), Soihtuliljaa, yksi Keijuangervon pieni taimi, Pikkusydäntä ja kahta erilaista Mehitähteä. Niiden lajikkeista ei ole tietoa, Kärkkäisen alennusmyynnistä nappasin mukaani. Saa nähdä meneekö edes talven yli, Kärkkäisen taimista on vaan huonoja kokemuksia..joten nähtäväksi jää.

Multaa tässä on syvimmillään 20cm, reunoilla vaan 10cm, joten aurinkoisen paikan kasvit ja kivikkokasvit soveltuu tähän parhaiten. Aurinko paistaa aamusta iltaan, oikeastaan ihan koko päivän, on aika kuuma paikka. Multa on suurimmaksi osaksi turpeen ja hiekan sekoitusta, ihan turvesuolta saatiin keväällä raakaa turvetta, jonka sekaan sekoiteltiin tosi hiekkaista ruokamultaa. Savi ei olis pahitteeksi tuon sekaan..mut ei taida saada sitä nyt mistään. Kalkkia joutuu laittamaan melko reilusti...meinasin unohtaa sen kun istuttelin ja nakkelin nyt jälkikäteen vaan tuohon pintaan. Keväällä pitää lisätä. Ja keväällä vasta lannoitankin.

Kaikki muut, paitsi kääpiövuorimännyt, tilasin viime keväänä netin kautta juurakoina ja purkeissa ovat kasvaneet nyt kesän ajan. toivotaan että edes osa säilyy. Ens kevään puolella meinaan sit levitellä maksaruohoja ja sammalleimua tuohon etureunaan. Ja ainaki mun mielestä tästä tuli aika hyvä?


Samalla kun tuolta metsästä noita kiviä kärräsin, sattu silmääni nämä puoliksi lahonneet puut..otin nekin koristeeksi. Pitäähän sitä olla vähän "taidettakin" tuolla penkeissä...Siinä Hopeatoppo lähikuvassa

 

Ja nyt me lähetään tuonne tien päälle hakemaan niitä kultatyräkkejä..enhän mä malta kevääseen odottaa...