Kerran tuosta punatähkästä tuli niin paljon ihmettelyjä, miten sen saa menestymään, niin aattelinpa että teen ihan yksistään siitä pienen postauksen.


Punatähkä siis viityy lämpimällä paikalla, mulla nuo on ihan paahteessa suorastaan. Multa saa olla hiekansekaista, kuitenki sellasta ettei ihan rutikuivaksi mene, silloin kukkii huonommin, ts. kukkavanat jää lyhyeksi liian kuivassa maassa. Juuristossa sillä on pienet sipulit, joista se kasvaa. Ja sipuleista ihan oon ite nämä saanu tänne, kahta tainta lukuunottamatta. Viherpeukaloilta tilannu pariin otteeseen sen 30 sipulin satsin. Ja jos maa on liian märkää, siihen jää syksyisin vesi seisomaan niin silloin nuo sipulit mätänee tosi helposti. Jotta semmonen kultanen keskitie pitää tässäki löytää. Sanotaan että 20-30 cm multakerros on hyvä, sellasessa ne mulla kasvaa. Ja ihan tavallista peltomultaa on tänne ajettu, voi olla sekin yks syy niiden viihtymiselle...ei ole mitään hiekka-turve sekoitusta.

Tässä ne kukkii ihan nauhusten kans kylki kyljessä..nauhuksille tämä paikka on himpun verran liian kuuma, helteillä lehdet tahtoo löpsähtää.


Pohjamaan on syytä olla läpäisevä, ja ehdottomasti suosittelen reiluun kohopenkkiin istuttamista. Tasamaalla märkyys voi vaivata  liikaa, ellei maa vietä. Sillon alkujaan kun ensimmäistä kertaa näitä istuttelin, puolet mätäni just liian tiiviin ja märän kasvualustan takia.


Havujen ja kivikkokasvein lomassa viihtyy hyvin, en ole lannotellu tai kalkinnu juurikaan. Tässä kuvassa näkyy kuivan kesän tulos, lyhyet kukkavanat.


Punatähkä pitää auringosta, tähän paistaa lähes kohtisuoraan etelästä, aamusta melkein iltaan asti. Kivikkopenkkiin jos istuttaa, multatila pitää olla 20 cm syvempi mitä kivikkokasveilla. Eikä haittais jos sinne istutuskuopan pohjalle sais pikkusen savea mullan sekaan pidättämään kosteutta...ellei pohjamaa sitten ole sitä savea. Saviseen maahan sitä on varmaan turha yrittää.


Vieläkö jotaki jäi sanomatta?